V sobotu 8. prosince 2018 se uskutečnil již 31. ročník Mikulášského běhu, který je součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín. Oproti minulým ročníkům byl letošní běh poprvé charitativní, běžci svou účastí přispěli na Nadační fond dětské onkologie Krtek. Spolupořadatelem a hlavním sponzorem závodu byla naše rodinná firma Krajči plus s.r.o., která NFDO Krtek podporuje již pátým rokem. Z toho plyne podtitul tohoto mikulášského závodu „s Cyrilem pro Krtka“.

Závod, jehož kapacita byla navýšena ze 300 na 350 startujících, byl několik dní předem vyprodán. Přestože nakonec nedorazili všichni registrovaní, zúčastnilo se 325 platících. Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka se tak stal druhým největším běžeckým závodem ve Zlíně, hned po Festivalovém půlmaratonu MONET+ Zlín. Výsledky závodu najdete na http://www.behyzlin.cz/vysledky/

Výše startovného pro všechny dopředu přihlášené byla 150 Kč. Díky vysokému zájmu ze strany běžců se tak na Mikulášském běhu pro Krtka vybralo ze startovného 48 750 Kč a celá tato částka poputuje na podporu onkologicky nemocných dětí. V rámci závodu věnovala svůj každoroční finanční dar pro NFDO Krtek také firma Krajči plus s.r.o., a to ve výši 100 000 Kč. Paní JUDr. Irena Korvasová Čánská, výkonná ředitelka NFDO Krtek, s sebou navíc přivezla zapečetěnou kasičku, do které se podařilo nasbírat dalších několik tisíc (pozn.: přesná částka bude známa až po rozpečení kasičky). Do této zapečetěné kasičky přispěli částkou 3 600 Kč a 2 EUR také rodiče dětí, které hrají badminton v Kunovicích. Částku vybrali na jednom z jejich turnajů a my jim za to moc děkujeme.
Celkem se tedy na podporu onkologicky nemocných dětí podařilo nashromáždit více než 150 000 Kč.

Děkujeme Běhy Zlín, že jsme se na závodu mohli podílet, všem sponzorům a hlavně všem zúčastněným…
Děkujeme, že nám pomáháte!