V sobotu 7. prosince 2019 se konal ve Zlíně – Loukách Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka, na jehož organizaci se letos podruhé podílela i naše rodinná firma Krajči plus a udělala z něj dobročinný běh pro Nadační fond dětské onkologie Krtek. Na pomoc onkologicky nemocným dětem se podařilo vybrat celkem 200 000 Kč.

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka ve Zlíně dokončil rekordní počet 342 běžců a 68 dětí. Závod mezi muži vyhrál Filip Vabroušek (Sýkora running) a mezi ženami Martina Novotná (Onemec team). Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat 200 000 Kč – 100 000 korun přispěla naše rodinná firma Krajči plus – hlavní partner Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka, ze startovného závodu šlo 58 800 korun, 30 000 korun věnovali badmintonisté z Kunovic – BC Lokomotiva Kunovice a 2 500 korun badmintonisté z Uherského Brodu, celkově tedy 191 300 Kč. Firma Krajči plus nakonec přispěla ještě dalších 9 000 korun, aby celková částka přesáhla úžasných 200 000 Kč, které pomůžou malým onkologickým pacientům

Běžecký závod už po třicáté druhé organizoval běžecký spolek Běhy Zlín. V roce 2018 se do organizace závodu zapojila naše rodinná firma Krajči plus, výrobce tradičních Cyrilových brambůrků, která se stala spoluorganizátorem a hlavním sponzorem závodu a udělala z něj benefiční závod na pomoc onkologicky nemocným dětem – Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka.

Tímto bychom chtěli poděkovat spolku Běhy Zlín za organizaci a také všem sponzorům a dobrovolníkům, že nám pomohli uspořádat tento závod. Děkujeme všem, kteří nám pomohli, děkujeme všem, kteří se zúčastnili, všem běžcům i neběžcům. Děkujeme, že nám pomáháte přispět na NFDO Krtek!

Závodu se zúčastnil rekordní počet 342 běžců, přihlášeno jich bylo a startovné jich uhradilo 392, část z nich odradila ranní ledovka a část z nich na poslední chvíli zradilo zdraví. Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka i tak potvrdil, že jde o druhou největší běžeckou akci ve Zlíně!