V sobotu 5. prosince 2020 se konal ve Zlíně-Loukách Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka organizovaný spolkem Běhy Zlín a rodinnou firmou Krajči plus. Výtěžek z běhu putoval už třetím rokem na Nadační fond dětské onkologie Krtek. Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat 147 750 Kč.

Přestože nebylo do poslední chvíle jasné, zda se závod z důvodu protiepidemiologických opatření uskuteční, nakonec se podařilo závod úspěšně zorganizovat s počtem 235 přihlášených běžců. Celý závod provázela zpřísněná hygienická opatření a závodníci museli startovat postupně v časových intervalech. I přes značná omezení vše proběhlo bez problémů a všichni startující závod úspěšně dokončili. Závod mezi muži vyhrál Matěj Beníček (KESBUK Team) a mezi ženami Jana Žaludková.

Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat téměř 150 tisíc korun – 100 000 korunami se podílel spoluorganizátor Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka rodinná firma Krajči plus, ze startovného závodu šlo 35 250 Kč a dalších 12 500 Kč se podařilo vybrat na NFDO Krtek na místě.

Běžecký závod už po třicáté třetí organizoval běžecký spolek Běhy Zlín. V roce 2018 se do organizace závodu zapojila naše rodinná firma Krajči plus, která se stala spoluorganizátorem závodu a udělala z něj benefiční závod na pomoc onkologicky nemocným dětem – Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka.

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka opět potvrdil, že jde o druhou největší běžeckou akci ve Zlíně!

Tímto bychom chtěli poděkovat spolku Běhy Zlín za organizaci a také všem sponzorům a dobrovolníkům, že nám pomohli uspořádat tento závod. Děkujeme všem, kteří nám pomohli, děkujeme všem, kteří se zúčastnili, všem běžcům i neběžcům. Děkujeme, že nám pomáháte přispět na NFDO Krtek!