I v období prosincových vládních koronavirových opatření se konal každoroční Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka, který pořádají Běhy Zlín spolu s naší rodinnou firmou Krajči plus. Závod proběhl v jiném duchu a náhradní variantě, než v posledních třech letech, aby byla dodržena všechna protiepidemiologická opatření.

Běžci měli mezi 9. a 12. hodinou možnost kdykoliv si individuálně proběhnout tradiční pětikilometrovou nebo desetikilometrovou trať. Start i cíl byl u fotbalového hřiště v Loukách jako v předchozích letech a na startu všechny běžce pozdravila trojice – Mikuláš, Anděl a Čert.  Celkem tuto variantu absolvovalo 110 běžců. V cíli všichni dostali pamětní keramickou medaili.

Výtěžek z běhu putoval už čtvrtým rokem na Nadační fond dětské onkologie Krtek – celkem se vybralo 22 000 Kč plus jsme za firmu Krajči plus darovali 100 000 Kč.

Tímto bychom chtěli poděkovat spolku Běhy Zlín za organizaci a také všem sponzorům a dobrovolníkům, že nám pomohli uspořádat tento závod. Děkujeme všem, kteří nám pomohli, děkujeme všem, kteří se zúčastnili, všem běžcům i neběžcům. Děkujeme, že nám pomáháte přispět na NFDO Krtek!