V sobotu 3. prosince 2022 se bude konat na hřišti ve Zlíně – Loukách další ročník Mikulášského běhu s Cyrilem pro Krtka, jehož výtěžek darujeme každoročně na Nadační fond dětské onkologie Krtek.

I přes dva roky proticovidových opatření se podařilo benefiční běh uskutečnit a letos nás tím pádem čeká pátý ročník. Běžet se bude tradičně závod na 5 km a 10 km, děti si mohou proběhnout překážkový běh.
Kromě samotného závodu bude připraven od 10 hod. bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Děti budou překážkovým během doprovázet Mikuláši, čerti a andělé, přijedou valašští krampus čerti v ručně vyráběných maskách z dílny Tomáše Naňáka. Pro děti bude připraven také skákací hrad a pro všechny soutěživé souboj o nejlepší masku a bohatá tombola. Občerstvit se můžete ve speciálním vojenském stanu gulášem a plackami z pravé polní kuchyně. Přivítají vás vojáci z doby první světové války armády Rakousko-Uherské monarchie. A k tomu bude hrát flašinet a pan Ivo Macenau. Nesmí samozřejmě chybět i nějaká ta sladká dobrota – Krtkovy palačinky připravené z prvotřídních surovin, domácích vajec, mléka a marmelády. Pro dospělé vánoční svařák.

Aktuální informace ohledně závodu včetně doprovodného programu je možné najít na webu www.behyzlin.cz, kde se závodníci mohou také zaregistrovat. Všichni účastníci závodu obdrží sportovní dárek s tradičním motivem, pamětní medaili a mikulášskou nadílku. Pro vítěze všech kategorií budou připraveny hodnotné ceny.