V sobotu 2. prosince 2023 se už pošesté ve Zlíně – Loukách poběží benefiční Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka! Od roku 2018 se na pomoc onkologicky nemocným dětem podařilo vybrat už více než tři čtvrtě milionu. Spolupořadatelem tohoto závodu je naše rodinná firma Krajči plus, která dlouhodobě podporuje Nadační fond dětské onkologie Krtek. Běh je součástí běžeckého seriálu Běhy Zlín.

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka je druhou největší běžeckou akcí ve Zlíně a nabízí program pro celé rodiny s dětmi. Letos se koná už pošesté.
Za uplynulých pět ročníků se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat více než 836 tisíc korun.

Běžet se bude tradičně závod na 5 km a 10 km, každý závodník dostane za účast sportovní tričko s motivem běhu, pamětní medaili a mikulášskou nadílku. Běžci se mohou registrovat na webu www.behyzlin.cz. Kromě samotného závodu bude pro účastníky připraven od 10 hod. mikulášský doprovodný program. Děti se mohou vyřádit na skákacím hradě a proběhnout si překážkový běh, kterým je budou doprovázet Mikuláši, andělé a valašští čerti v ručně vyráběných maskách z dílny Tomáše Naňáka. Na běžce i neběžce čeká bohatá tombola.

Občerstvení v polní kuchyni připraví opět vojáci z doby první světové války armády Rakousko Uherské monarchie, ze spolku Von Macenau. Nebude chybět ani vánoční svařák a sladká dobrota – Krtkovy palačinky připravené z prvotřídních surovin, domácích vajec, mléka a marmelády.

Děkujeme všem sponzorům a doborovolníkům, kteří nám s uspořádáním běhu pomáhají.