V sobotu 2. prosince 2023 se konal ve Zlíně-Loukách Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka organizovaný spolkem Běhy Zlín a naší rodinnou firmou Krajči plus. Výtěžek z běhu putoval už šestým rokem na Nadační fond dětské onkologie Krtek. Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat 222 000 Kč.

Závod se podařilo úspěšně zorganizovat s počtem 287 přihlášených běžců. V hlavním závodě na 10 km se mezi muži na prvním místě umístil Beníček Matěj (KESBUK) s časem 34:33 a mezi ženami Špičáková Jitka (AD Sport) s časem 41:05. Na výběr bylo klasicky ze dvou tratí – 5 km a 10 km, pro děti byl připravený překážkový běh, kterým provázeli Mikuláši, čerti a andělé. Pro celou rodinu byl připravený bohatý doprovodný program.

Celkem se pro Nadační fond dětské onkologie Krtek podařilo vybrat 222 000 Kč – 100 000 korunami se podílela naše rodinná firma Krajči plus, spoluorganizátor závodu, na startovném a od sponzorů se vybralo 122 000 Kč. Další peníze přispěli účastníci do zapečetěné kasičky NFDO Krtek. Za uplynulých šest ročníků se nám pro NFDO Krtek podařilo vybrat už více než 1 058 000 Kč!

V zapečetěné kasičce NFDO Krtek, která byla na stánku Cyrilových brambůrek, se dodatečně vybralo ještě 3.829 Kč.

Běžecký závod už po třicáté šesté organizoval běžecký spolek Běhy Zlín. V roce 2018 se do organizace závodu zapojila naše rodinná firma a udělala z něj benefiční závod na pomoc onkologicky nemocným dětem – Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka. Chtěli bychom tímto poděkovat spolku Běhy Zlín, všem sponzorům a také dobrovolníkům, že nám pomohli uspořádat tento závod a že nám pomáhají přispět na NFDO Krtek.

Mikulášský běh s Cyrilem pro Krtka opět potvrdil, že jde o druhou největší běžeckou akci ve Zlíně.